Ajax schept duidelijkheid: 'Dat klopt dus niet, zoals her en der is gesuggereerd'
UEFA geeft toestemming

Ajax schept duidelijkheid: 'Dat klopt dus niet, zoals her en der is gesuggereerd'

02-07-2015 20:35
1

Ajax heeft van de UEFA te horen gekregen dat Tscheu La Ling in Amsterdam aan de slag kan als adviseur van de raad van commissarissen. Dat bevestigt de club donderdag. Voorzitter Hans Wijers gaat op de clubsite in op de rol van Ling. 

"Laat ik beginnen met duidelijk te stellen dat hij zich niet gaat bezighouden met de dagelijkse, operationele gang van zaken van de club", aldus de voorzitter van de RvC. "En dus ook niet met het aan- en verkoopbeleid, zoals her en der reeds is gesuggereerd."

"Hij zal ons adviseren over het oplossen van de problemen in en rondom het technisch hart. En verder zal hij zich richten op de gewenste vervolgstappen voor concretisering en uitvoering van het Plan Cruijff. We zijn blij dat de heer Ling bereid is ons bij deze voetbaltechnische zaken te ondersteunen en van advies te voorzien."

Ling is - naast zijn functie bij Ajax - ook mede-eigenaar van de Slowaakse voetbalclub AS Terncin. Er was toestemming nodig van de Europese voetbalbond om beide functies tegelijkertijd te mogen bekleden.