KNVB klopte inderdaad aan bij Oranje-legende: 'Het overvalt me een beetje'
Dubbelrol geen optie

KNVB klopte inderdaad aan bij Oranje-legende: 'Het overvalt me een beetje'

02-07-2015 21:18
5

Marco van Basten bevestigt dat de KNVB hem op het oog heeft als assistent-trainer van het Nederlands Elftal. De voormalig Wereldvoetballer van het Jaar gaat nadenken over het aanbod van de voetbalbond. 

Van Basten zei dat donderdagavond op FOX Sports, in het programma Wimbledon Today. "De KNVB heeft zich inderdaad gemeld. Ik ga er over nadenken en wacht af wat de KNVB wil, en wat AZ kan", aldus de voormalig trainer van onder meer Ajax en sc Heerenveen. "Het is allemaal pril en het overvalt me ook een beetje."

Eerder op dag maakten diverse media al bekend dat San Marco inderdaad was benaderd om de rechterhand te worden van de kersverse bondscoach Danny Blind. Na het vertrek van Guus Hiddink, eerder deze week, werd hij aangesteld als nieuwe eindverantwoordelijke in Zeist.  

Een dubbelrol zou voor Van Basten géén optie zijn. "Nee, dat ga ik niet doen. Dat is niet te combineren", liet hij weten aan het Noord-hollands Dagblad. "Als je assistent-bondscoach bent, moet je er bovenop kunnen zitten. Dat gaat niet samen met een baan als assistent-trainer bij AZ."