Heerenveen-flop kan met hangende pootjes terug: 'Hij heeft zijn tekortkomingen'
Contract wordt op korte termijn waarschijnlijk verscheurd

Heerenveen-flop kan met hangende pootjes terug: 'Hij heeft zijn tekortkomingen'

02-07-2015 21:30

Het avontuur van Thomas Dalgaard bij sc Heerenveen werd een grote sof. De Friezen gaan het contract van de mislukte spits deze week waarschijnlijk ontbinden. De Deen staat voor een transfer naar Scandinavië. 

Onder meer zijn oude club Viborg FF heeft interesse in de 31-jarige spits. "Thomas heeft onbetwistbaar zijn kwaliteiten als doelpuntenmaker, maar hij heeft ook zijn tekortkomingen. Dat weten we omdat hij hier eerder heeft gespeeld", zegt Viborg-zegsman Ole Nielsen donderdag in een Deense krant. "We moeten de plussen en minnen tegen elkaar afwegen."

Het Noorse Viking heeft eveneens belangstelling voor de transfervrije aanvaller. "Maar hij is al 31 jaar en we weten uit ervaring dat het voor ons lastig is om zulke spelers naar Viking te lokken", wordt scout Gary Goodchild geciteerd. 

Heerenveen heeft overigens nog niet officieel bevestigd dat het contract van Dalgaard verscheurd wordt. Odense huurde de miskoop in de winterstop van de Friezen, maar besloot de koopoptie in die overeenkomst niet te lichten.