Ajax en PSV waren opties, keuze is toch gevallen op de Premier League
Tiener maakt transfer bekend via Instagram

"Ajax en PSV waren opties, keuze is toch gevallen op de Premier League"

02-07-2015 22:45
4

Ajax en PSV tasten definitief mis bij Bobby Adekanye. Het zestienjarige talent stond in de belangstelling van de Nederlandse topclubs. Hij maakt donderdag via zijn Instagram-account echter bekend dat hij voor Liverpool kiest. 

Dat nieuws zat er al aan te komen. Adekayne (16) was in beeld in de Eredivisie en even leek het er op dat hij inderdaad aan de slag zou gaan bij Ajax of PSV. Liverpool wordt nu de lachende derde. De jongeling verkaste enige tijd geleden van Ajax naar FC Barcelona, maar de Catalanen bleken transferregels geschonden te hebben bij die overstop.

Wedden

Meer odds

Afgelopen halfjaar speelde Adekayne zijn wedstrijden namens PSV. De Eindhovenaren dachten hem te kunnen verleiden tot een langer verblijf. Liverpool kwam echter met een betere aanbieding op de proppen. 

Britse kranten berichtten eerder deze week al over het 'toptalent'.  'In Nederland wordt hij vergeleken met Arjen Robben", zo schreef The Daily Mail. "Ajax en PSV waren ook opties, maar uiteindelijk is de keuze toch gevallen op de Premier League. De grootste competitie ter wereld", vertelde zaakwaarnemer Josep María Minguella junior aan Voetbal International.