Noodlijdend NAC vraagt offer van duo: 'Jammer dat het nu een issue is'
Middenvelder kan naar Willem II

Noodlijdend NAC vraagt offer van duo: 'Jammer dat het nu een issue is'

03-07-2015 00:00
3

Jelle ten Rouwelaar (foto) en Erik Falkenburg zijn bereid om salaris in te leveren bij hun club NAC Breda. De twee spelers drukken met hun forse honorarium (te) zwaar op de begroting van de degradant.

Omdat NAC geen clausule in het contract van de twee heeft opgenomen, blijft zowel goalie Ten Rouwelaar als middenvelder Falkenburg hetzelfde bedrag verdienen in de Jupiler League. De Brabantse formatie heeft beiden gevraagd om een loonoffer. Met het geld dat vrijkomt, kan trainer Robert Maaskant zijn elftal verder versterken.

"Ik heb met Justin (Goetzee, directeur van NAC, red.) gesproken en dat was een goed gesprek", aldus Ten Rouwelaar tegenover Omroep Brabant. "Ik ga alleen niet roepen dat ik dertig, tien of één procent ga inleveren. Ik vind het heel vervelend dat mijn contract naar buiten is gekomen en dat het nu ineens een issue is."

Falkenburg wacht nog op het verzoek van de directie. "Officieel is het mij nog niet gevraagd. Maar officieus ben ik wel op de hoogte. Ik weet er in ieder geval van. Binnenkort ga ik met Justin Goetzee om de tafel. Ik sluit een loonoffer niet uit als ik blijf." 

De voormalig speler van onder meer Sparta en AZ heeft ook de mogelijkheid om over te stappen naar aartsrivaal Willem II. "Ik weet dat het gevoelig ligt, maar ik heb inderdaad met Willem II-coach Jurgen Streppel gesproken. Ik ben er over aan het nadenken. Maar de kans is ook groot dat ik bij NAC blijf. Met de club kampioen worden en er vijfentwintig inschieten is ook top."