Kuyt: Ik heb nooit het moment willen bepalen waarop hij moet vertrekken
"Dat heb ik toen niet gedaan"

Kuyt: "Ik heb nooit het moment willen bepalen waarop hij moet vertrekken"

03-07-2015 07:49
1

Dirk Kuyt is terug bij Feyenoord, maar dat doet hij nog niet als aanvoerder. Jordy Clasie droeg de band vorig seizoen en de middenvelder is nog altijd niet vertrokken. 

Zelf weet Kuyt nog niet of hij als captain gaat fungeren. "Dat moet de trainer bepalen, maar ik vind dat Jordy dat de afgelopen periode uitstekend heeft gedaan", zegt de routinier in De Telegraaf. "Ik zal spelers binnen en buiten het veld steunen, vooral de jonge spelers door al mijn ervaringen van het buitenland te delen. Zoals ik ook met Jordy mijn ervaring van het verleden deel."

Eerder werd bekend dat de Katwijker Clasie zou hebben gebeld om hem te overtuigen van een langer verblijf. "Ik heb nooit het moment willen bepalen waarop hij moet vertrekken. Ik heb prima contact met hem sinds we elkaar kennen van het Nederlands elftal. Ik heb aan hem verteld hoe ik destijds heb gehandeld. Ik kon een jaar voordat ik naar Liverpool ging op de laatste dag van de transferwindow naar Tottenham. Dat heb ik toen niet gedaan. Een jaar later had ik, mede door het WK, een mooie transfer naar Liverpool te pakken."