Aanwinsten van Ajax zorgen direct voor frisse wind en felle confrontaties
Ook trainer laat zich gelden

Aanwinsten van Ajax zorgen direct voor frisse wind en felle confrontaties

03-07-2015 08:16
16

Het nieuwe seizoen van Ajax is nog geen week oud, maar nu al lijkt voorzichtig te kunnen worden geconcludeerd dat de spierballen van de aanwinsten het elftal van nieuw elan voorzien. John Heitinga, Mitchell Dijks en Nemanja Gudelj laten zich in Oostenrijk van hun beste kant zien.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag. Vooral de komst van Gudelj zorgt voor een frisse wind in de ploeg van Frank de Boer, waar bijvoorbeeld Riechedly Bazoer de concurrentie voelt. De Serviër zit het talent op de trainingen op de huid en dat leidt precies tot de felle confrontaties die De Boer graag wil zien.

Waar de oefenmeester zich vorig seizoen nog dacht te kunnen permitteren om enkele WK-gangers zelfs nog in de eerste competitiewedstrijden rust te kunnen geven, daar ligt de intensiteit nu al enorm hoog. Met het oog op de eerste wedstrijden in de Champions League wordt volledige scherpte geëist van de selectie. 

Heitinga, Dijks en Gudelj nemen daarbij het voortouw. Het drietal laat zich volgens het AD van de beste kant zien, zowel in de bergen op de fiets als echte wielercoureurs als op het matje op het veld tijdens de pijnigende buikspieroefeningen. Dat geldt ook voor Orlando Trustfull, die zich als nieuwe assistent direct laat gelden.