Opvallende verklaring KNVB: Leuk is anders, maar echt geschrokken zijn we niet
"Een speler handelt nooit alleen"

Opvallende verklaring KNVB: "Leuk is anders, maar echt geschrokken zijn we niet"

03-07-2015 09:33

Willem II heeft met ontsteltenis gereageerd op het bericht over de uitbreiding van het omkoopschandaal. Liefst zes wedstrijden zouden zes jaar geleden zijn verkocht, zo werd vrijdag bekend. Bij de Tilburgers wist men daar echter niets van.

De nieuwe gevallen van matchfixing waren niet bekend bij Willem II. Dat zei directeur Berry van Gool vrijdag in het Radio 1 Journaal. "Ik had hier nog niet van gehoord en ben dan ook onaangenaam verrast. In januari hebben we contact gezocht met het Openbaar Ministerie en de KNVB en zijn de onderzoeken gaan lopen. Ik had eerder informatie van hun kant verwacht dan van de krant."

Spelers van Willem II zouden zo'n 100.000 euro per gefixte wedstrijd hebben ontvangen. De Brabantse club werkt in elk geval volledig aan de onderzoeken mee. "De waarheid moet zo snel mogelijk op tafel, want deze affaire is schadelijk voor de club." 

Reactie KNVB
Ook de KNVB heeft inmiddels op de nieuwe onthullingen gereageerd. "Leuk is anders, maar echt geschrokken zijn we niet", zo luidde de opvallende verklaring. "Onze integriteitseenheid is in januari gestart met zijn onderzoek toen de zaak met Ibrahim Kargbo naar buiten kwam."

Nu blijkt dat Kargbo niet de enige is die betrokken zou zijn. "Ik kan inhoudelijk niets zeggen over het onderzoek van de integriteitseenheid. Ze spreken met meerdere spelers uit die tijd en met clubofficials. Het is bekend uit andere matchfixingszaken: een speler handelt nooit alleen", aldus de bond.