'Twente gaat vrolijk door en hoopt ADO Den Haag loer te draaien met spits'
Spits in beeld

'Twente gaat vrolijk door en hoopt ADO Den Haag loer te draaien met spits'

03-07-2015 09:51
9

Andreas Bjelland en Luc Castaignos zijn vertrokken en dus heeft FC Twente weer wat speelruimte op de transfermarkt. In de zoektocht naar een nieuwe spits zijn de Enschedeërs uitgekomen bij een oude bekende.

Eén van de spelers op de radar van de club is Mike Havenaar, meldt TC/Tubantia. De boomlange Japanner (28) is een goede bekende van technisch directeur Ted van Leeuwen, die hem eerder al naar Vitesse haalde.

Havenaar speelt sinds een aantal maanden bij HJK Helsinki en heeft in Finland een contract dat loopt tot medio augustus 2015. Daarna kan hij transfervrij naar een andere club verkassen, wat hem interessant maakt voor het nog steeds noodlijdende Twente.

Van concrete belangstelling is echter nog geen sprake, ook omdat Havenaar pas aan het einde van de transferperiode kan worden gehaald. Trainer Alfred Schreuder gaat er bovendien vanuit dat hij bij de start van het seizoen de selectie nog niet rond heeft.

De voorzichtige interesse uit Enschede voor Havenaar is slecht nieuws voor ADO Den Haag. De nummer dertien van het afgelopen Eredivisie-seizoen hoopt de aanvaller naar de club te halen, maar moet wachten op de definitieve verkoop van Michiel Kramer. Die is wel aanstaande.