Turken weten het zeker: Van Persie gaat Sneijder 'het leven zuur maken'
Manchester United-spits kan transfereren

Turken weten het zeker: Van Persie gaat Sneijder 'het leven zuur maken'

03-07-2015 11:19

De naam van Robin van Persie blijft rondzingen in Turkije. Besiktas moet en zal de nieuwe club van de Manchester United-spits worden, schrijft de boulevardpers.

De tronie van Van Persie staat vrijdagochtend breed afgedrukt op de voorpagina van Fanatik, een vooraanstaande sportkrant in Turkije. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal (49 goals) staat volgens het medium op het punt de overstap naar Besiktas te maken.

Een gek idee is dat niet. De belangstelling van Besiktas voor Van Persie loopt al langer, maar tot op heden bleef het alleen bij geruchten. Ook Galatasaray en Fenerbahçe werden al meerdere keren gelinkt aan de aanvaller, die zelf zegt van niets te weten.

Het feit dat Turkse clubs veel geld kunnen bieden, spreekt in hun voordeel. Van Persie strijkt in dienst van Manchester United immers een vorstelijk salaris van 250.000 euro per week op. Dat kan vrijwel geen enkele club ophoesten, met uitzondering van de Turken.

Fanatik schrijft in het bericht over Van Persie dat Wesley Sneijder moet oppassen. De spits wil 'het leven van de Galatasaray-ster zuur maken', zo wordt het vuurtje tussen de twee Oranje-internationals alvast opgestookt.