De Boer prijst nieuwe 'vader' en 'beresterke' aanwinst: Enoh deed dat ook
"Daar kan ik van genieten"

De Boer prijst nieuwe 'vader' en 'beresterke' aanwinst: "Enoh deed dat ook"

03-07-2015 11:49
4

Frank de Boer heeft tot nog toe weinig reden tot klagen op het trainingskamp in Oostenrijk. Ajax bereidt zich in Neustift voor het op het nieuwe seizoen en de trainer ziet vooral de nieuwkomers uitblinken.

Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en John Heitinga laten zich direct gelden binnen de selectie. "Dat Nemanja er direct staat, daar kan ik van genieten. Hij is fit en beresterk. Je hebt dat soort types nodig. Zij die af en toe een overtreding maken. Soms moet je je als speler laten gelden. Dat miste ik weleens op het trainingsveld", vertelt De Boer op de clubsite van Ajax.

Wedden

Meer odds

"We hadden voorheen Eyong Enoh die dat ook wel deed. Dan weet iedereen dat ze alert moeten zijn als ze bij hem in de buurt zijn. Dan moeten ze andere posities innemen om niet bij hem in de buurt te komen. Gebeurt dat namelijk wel, dan weten ze dat ze pijn hebben. Dat zijn mooie aspecten van het voetbal."

De Boer merkt dat de balans in de ploeg beter is door het drietal aanwinsten. "Ja, je ziet aan John Heitinga dat hij z'n rol als een soort vader voor de jongens goed oppakt. Dat verwachtte ik ook van hem, maar ik heb het hem niet hoeven zeggen. Hij doet het vanaf de eerste seconde en dat heeft deze groep ook nodig. Ze hebben leiding nodig. Wij zijn niet altijd overal bij."

"Het is mooi dat we er een paar jongens bij hebben die een corrigerende maar meer nog een helpende hand bieden om de jongens wegwijs te maken in het leven als profvoetballer. Het is lekker dat je ook in het veld een verlengstuk hebt, dat hoort er gewoon bij. Dat is zo belangrijk", aldus de trainer. "Jonge jongens zijn veel met hunzelf bezig en dan heb je oudere jongens nodig die het geheel in de gaten houden."