'Topoverleg in Londen over mogelijke transfer van Ajax-doelwit Sisto'
Delegatie naar Londen

'Topoverleg in Londen over mogelijke transfer van Ajax-doelwit Sisto'

03-07-2015 12:31
6

Het transferspel rond Pione Sisto lijkt in beweging te komen. Een delegatie van FC Midtjylland, de club van het Deense talent, is vrijdagochtend op het vliegtuig naar Londen gestapt.

De toekomst van Sisto krijgt de komende dagen vorm in de hotels van Londen, schrijft Ekstra Bladet vrijdag. FC Porto, Borussia Dortmund en Ajax worden genoemd als belangrijkste kandidaten voor de aanvaller, die geduldig op zijn beurt moet wachten. Midtjylland moet eerst een akkoord bereiken met een club, voordat Sisto aan het woord komt.

De top van de Deense kampioen, bestaande uit voorzitter Rasmus Ankersen en technisch directeur Claus Steinlein, arriveert later op de dag in Londen. Het is niet zeker waarom de keuze op de Britse hoofdstad is gevallen. De Deense krant denkt dat er gekozen is voor een meer centrale plek om te praten over een transfer. Clubs als Porto en Ajax kunnen dan langskomen wanneer het hen uitkomt.

Het kan ook te maken hebben met het feit dat de eigenaar van Midtjylland, Matthew Benham, in Londen huist. Sisto moet intussen alle ontwikkelingen rustig afwachten. De Deen speelde zichzelf in de kijker met een goed jeugd-EK, waarop Denemarken in de halve finale werd uitgeschakeld door de latere winnaar, Jong Zweden. Sisto moet ongeveer 6,7 miljoen euro kosten.

Lees ook: Vijf dingen die je moet weten van Ajax-doelwit Pione Sisto