Ajax overweegt géén nieuwe spits te halen: 'Het is niet makkelijk, niet ideaal'
"Stel dat Arek Milik wegvalt..."

Ajax overweegt géén nieuwe spits te halen: 'Het is niet makkelijk, niet ideaal'

03-07-2015 12:59
34

Ajax denkt eraan géén vervanger voor Kolbeinn Sigthórsson te halen. Dat stelt Frank de Boer, die wel weet dat de smaken in de voorste linie dungezaaid zijn.

De Boer gaat op de clubsite in op de vraag of Ajax een nieuwe spits gaat aantrekken, nu Kolbeinn Sigthórsson definitief is vertrokken. "We gaan niet kopen om het kopen. Maar we zijn wel op zoek naar een spits. Het is alleen niet makkelijk", reageert de trainer tijdens het trainingskamp in Oostenrijk.

"Stel dat Arek Milik wegvalt, dan mis je een échte spits. Anwar (El Ghazi, red.) kan er spelen, Davy (Klaassen, red.) kan dat, maar het is niet ideaal. Als er een speler is die echt een toegevoegde waarde heeft, dan gaan we hem halen. Anders gaan we het met deze groep doen."

Een nieuwe leider heeft Ajax in elk geval niet nodig, vindt De Boer. Hij moet binnenkort een nieuwe aanvoerder aanwijzen. "Ik heb wel een idee, maar de spelers moeten het eerst weten. Davy is een goede mogelijkheid. Hij is vorig jaar ook weleens aanvoerder geweest. Net als Joël Veltman. Maar ook Heitinga, Gudelj en Cillessen zouden het kunnen. Dan heb ik al vijf jongens uit wie ik kan kiezen. Uiteindelijk moet er een ranking komen van één tot vier. Dat zal binnenkort gebeuren."