'Afellay ziet Oranje-maatjes dartelen en biedt zichzelf aan in Italië'
Weer Nederlander op weg naar Italiaanse hoofdstad

'Afellay ziet Oranje-maatjes dartelen en biedt zichzelf aan in Italië'

03-07-2015 13:44
3

Na Jetro Willems, Georginio Wijnaldum, Tjaronn Chery en Jordy Clasie wordt opnieuw een Nederlander in verband gebracht met SS Lazio. Vrijdag is het de beurt aan Ibrahim Afellay.

De Oranje-international (29) is sinds woensdag transfervrij, nu zijn contract bij FC Barcelona is afgelopen. Met uitzondering van PSV lijken weinig clubs in de markt voor Afellay, maar Lazio is van plan daar verandering in te brengen. De club van Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Edson Braafheid heeft volgens Sportmediaset belangstelling.

Dat komt voort uit een opvallende actie van Afellay. De middenvelder, die ook aan de zijkant van de aanval uit de voeten, heeft zichzelf aangeboden in Rome. Lazio zou serieus denken aan een aanbieding, om de simpele reden dat Afellay Champions League-ervaring heeft. De Romeinen eindigden afgelopen seizoen op de derde plaats en zijn verzekerd van een plek in het miljoenenbal.

Afellay speelde uiteindelijk niet veel in de afgelopen vier jaar bij Barcelona, maar mocht zich zo nu en dan wel laten zien in de Champions League. Vorig jaar werd hij verhuurd aan Olympiakos, maar dat werd geen succes. Het feit dat hij in de laatste fase van het seizoen vrijwel altijd op de bank zat, maakt hem niet interessanter voor zoekende clubs. Lazio lijkt het wél te zien zitten.