'Goed ventje' Zivkovic normaliter eerste spits: Een moeilijke jongen? Onzin!
"Hij heeft een ongelukkig jaar achter de rug bij Ajax"

'Goed ventje' Zivkovic normaliter eerste spits: "Een moeilijke jongen? Onzin!"

03-07-2015 14:53
10

Richairo Zivkovic krijgt, als hij zijn niveau haalt, de status van eerste spits bij Willem II. Dat stelt trainer Jurgen Streppel. Hij weet dat Zivkovic als 'moeilijke jongen' te boek staat, maar heeft daar maling aan.

Zivkovic staat onder contract bij Ajax en mag zich aankomend seizoen op huurbasis bij Willem II verder ontwikkelen. Waarschijnlijk als eerste spits. "Als hij zijn normale niveau haalt - en daar ga ik van uit - wordt Richairo onze eerste spits", is Streppel stellig tegenover Voetbal International. De achttienjarige aanvaller heeft een gebruiksaanwijzing. En juist met die types, die over de nodige branie beschikken, kan Streppel wel opschieten. "Hij is een goed ventje. Liever zo eentje dan koorknapen en kantoorklerken."

"Hij heeft een ongelukkig jaar achter de rug bij Ajax, maar dat zegt mij niets. Ga er maar aan staan als zeventienjarige jongen zo'n transfer maken; voor het eerst op jezelf wonen in een grote stad als Amsterdam en bij zo'n grote club terechtkomen. Een moeilijke jongen? Onzin! Dat wordt van meer spelers gezegd, maar juist dit soort types hebben wat extra’s in het veld. Voor mij is Zivkovic een groot talent met snelheid, creativiteit en scorend vermogen", besluit Streppel.