Chelsea hapt toe en bereikt akkoord over transfer van Falcao
Falcao was vorig seizoen nog Mancunian

Chelsea hapt toe en bereikt akkoord over transfer van Falcao

03-07-2015 14:36
5

Chelsea heeft een akkoord bereikt met AS Monaco over Radamel Falcao. De aanvaller speelt het komende seizoen op huurbasis in Londen. Dat maken The Blues vrijdagmiddag bekend.

Vorig seizoen speelde Falcao nog op huurbasis bij Manchester United, maar onder Louis van Gaal kon hij niet imponeren. José Mourinho durft het nu ook aan met de Colombiaan. "Ik ben erg blij dat ik naar Chelsea vertrek en ik kan niet wachten om te beginnen met trainen. Daarnaast hoop ik een rol te spelen in het prolongeren van de titel en succesvol te zijn in Europa", aldus de speler op de clubsite van Chelsea.

De 29-jarige Falcao maakte voor een zware blessure veel indruk als spits van FC Porto, Atlético Madrid en AS Monaco. Hij begon zijn loopbaan in 2001 bij het Argentijnse River Plate. Daarna verkaste de spits naar Porto, waar hij een goaltjesdief werd. Atlético sloeg toe, haalde Falcao, die maar bleef scoren. Ook bij zijn volgende club - en huidige broodheer - Monaco scoorde Falcao aan de lopende band. Door een blessure stokte zijn ongekende productie in ieder geval tijdelijk.