De Boer ziet dat één Ajacied boven de limiet zit: Niemand door de mand gevallen
"Iedereen heeft zich aan de opdrachten gehouden"

De Boer ziet dat één Ajacied boven de limiet zit: "Niemand door de mand gevallen"

03-07-2015 15:05
10

Ajax werkt zich in Oostenrijk, tijdens het trainingskamp dat de club heeft belegd, volop in het zweet. De manschappen van Frank de Boer kregen voor de vakantieperiode, voorafgaand aan de start van de voorbereiding, huiswerk mee van de trainer.

"We hadden de spelers opdrachten meegegeven voor tijdens de vakantie, zodat ze niet helemaal vanaf nul moesten beginnen. Niemand is door de mand gevallen", vertelt De Boer aan De Telegraaf. "We moesten die opdrachten wel geven, want de voorbereiding is slechts vier weken. De jongens hebben in totaal vijf weken vakantie gehad, waarvan twee weken echte rust. Daarna moesten ze wel aan de bak, om niet vanaf nul te hoeven beginnen."

"Iedereen heeft zich aan de opdrachten gehouden. Dat kun je controleren door bijvoorbeeld het vetpercentage te meten. Tijdens de vakantie mogen de jongens één procent aankomen", vervolgt De Boer, die wel zag dat Davy Klaassen net iets boven de limiet zat. "Maar hij mocht door zijn buikspierblessure ook vier weken helemaal niks doen. Geen eens cardio. Hij heeft het nu ook wat zwaarder, maar hij begint ook echt vanaf nul."