De Boer heeft kandidaten op het oog: Dan heb ik al vijf jongens
"Ik heb wel een idee, maar de spelers moeten het eerst weten"

De Boer heeft kandidaten op het oog: "Dan heb ik al vijf jongens"

03-07-2015 15:42
4

Ajax krijgt aankomend seizoen een nieuwe aanvoerder, daar de vorige aanvoerder Niklas Moisander overstapte naar Sampdoria. Frank de Boer houdt nog open wie zijn captain wordt, maar noemde wel vijf kandidaten.

"Ik heb wel een idee, maar de spelers moeten het eerst weten. Davy is een goede mogelijkheid. Hij is vorig jaar ook weleens aanvoerder geweest. Net als Joël Veltman", geeft De Boer te kennen op de clubsite van Ajax.

"Maar ook Heitinga, Gudelj en Cillessen zouden het kunnen. Dan heb ik al vijf jongens uit wie ik kan kiezen. Uiteindelijk moet er een ranking komen van één tot vier. Dat zal binnenkort gebeuren", vervolgt de oefenmeester, die zodoende vijf kandidaten voor de aanvoerdersband gaf.

Over zijn aanwinsten - en in het bijzonder over Heitinga - is De Boer in ieder geval te spreken. "Ja, je ziet aan John Heitinga dat hij z'n rol als een soort vader voor de jongens goed oppakt. Dat verwachtte ik ook van hem, maar ik heb het hem niet hoeven zeggen. Hij doet het vanaf de eerste seconde en dat heeft deze groep ook nodig. Ze hebben leiding nodig."