'Opvallende terugkeer plots een optie voor 'mislukte' Van Wolfswinkel'
26-jarige spits mag weg bij Norwich

'Opvallende terugkeer plots een optie voor 'mislukte' Van Wolfswinkel'

03-07-2015 21:05
1

Ricky van Wolfswinkel krijgt de mogelijkheid om terug te keren naar Portugal. Momenteel staat de spits onder contract bij Norwich City. Sporting Portugal, de club die hij tussen 2011 en 2013 al diende, wil hem inlijven. 

Dat beweren althans diverse media vrijdag. A Bola schrijft dat Jorge Jesus, onlangs aangesteld als trainer van de Portugese topclub, in de Nederlander een geschikte aanwinst voor komend seizoen ziet. Norwich City vraagt ongeveer acht miljoen euro voor de oud-spits van FC Utrecht en Vitesse. 

Van Wolfswinkel (26) heeft een goede reputatie in de Primeira Liga. In twee seizoenen namens Sporting tekende de rechtspoot voor 28 treffers. Norwich trok hem daarop voor dertien miljoen euro aan. Het Engelse avontuur van Van Wolfswinkel ging echter volledig de mist in: hij scoorde slechts één keer in competitieverband en degradeerde met The Canaries uit de Premier League. 

Afgelopen seizoen werd hij door zijn werkgever uitgeleend aan Saint-Étienne. De tweevoudig international van Oranje deed het niet slecht in Frankrijk, maar de koopoptie in zijn huurcontract werd niet gelicht. Norwich staat nu open voor een verkoop.