Guardado krijgt concurrentie bij PSV: 'Had van mij niet zo lang hoeven duren'
Linkspoot (31) is weer helemaal fit

Guardado krijgt concurrentie bij PSV: 'Had van mij niet zo lang hoeven duren'

03-07-2015 23:49
4

Stijn Schaars heeft zin in het naderende Eredivisie-seizoen. De linkspoot van PSV is fit en heeft de afgelopen weken hard getraind om zo goed mogelijk aan de voorbereiding te beginnen. 

"We moeten erop voorbereid zijn dat er nu naar ons wordt gekeken", vertelt de oud-speler van AZ en Vitesse aan het Eindhovens Dagblad. "Ik richt mij op de positie van verdedigende middenvelder. Er komen zoveel wedstrijden straks dat we iedereen nodig hebben en iedereen aan bod zal komen."

De 31-jarige routinier kampte lang met blessureleed. Hij was ongeveer een jaar uit de roulatie. In het slotduel van het kampioensseizoen van PSV maakte Schaars zijn rentree. De middenvelder viel in tijdens het uitduel met Excelsior en leidde met een pass het winnende doelpunt van Jürgen Locadia in. 

"Voor mij had de zomerstop niet zo lang hoeven duren", aldus Schaars tegenover de Telegraaf. "Ik snap dat de jongens die het hele seizoen hebben gespeeld toe waren aan rust. Het is ook goed dat die periode er is geweest. Maar ik was na twee weken al weer bezig met het nieuwe seizoen."