Er is weinig ruimte voor discussie bij Van Bronckhorst, ik vind dat wel fijn
Aanvaller speelde jarenlang samen met trainer

"Er is weinig ruimte voor discussie bij Van Bronckhorst, ik vind dat wel fijn"

04-07-2015 00:05
1

Dirk Kuyt is terug bij Feyenoord. De eerste training van de aanvaller bij zijn nieuwe club werd donderdag massaal bezocht. Eigenlijk had Kuyt al een week eerder op het trainingsveld willen staan, maar trainer Giovanni van Bronckhorst zette een streep door dat plan. 

Gio wilde namelijk dat ál zijn spelers minimaal 4,5 week rust zouden hebben. "En de trainers wil is wet", aldus Kuyt tegenover Metro. De spits speelde in Oranje zes jaar samen met zijn huidige trainer. "Hij was toen ook al een leider, was niet voor niets aanvoerder. Ik heb veel van hem geleerd."

"Als speler had ik al veel respect voor hem, maar nu is dat wat meer sinds hij trainer is, haha. Of ik het vreemd vind dat hij nu coach is? Nee, hij heeft een natuurlijk overwicht. Er is ook weinig ruimte voor discussie, ik vind dat wel fijn."

Kuyt wil in het veld een verlengstuk worden van zijn oude teamgenoot. "We zullen nog uitgebreid over mijn rol praten. Ook over de positie waar ik het best tot mijn recht kom. Nee, dat is niet ter sprake gekomen tijdens de onderhandelingen."

"Ik lees overal dat ik ook bepaalde eisen zou hebben gesteld, maar dat is lastig in de voetballerij. Ik weet dus niet welke spelers er nog bij zullen komen. Dat is niet aan mij, maar ik word wel op de hoogte gehouden."