Voormalig Ajax-toptalent Quincy aast op terugkeer naar Nederland: Ben topfit
Toptalent wil terugkeren naar Nederland

Voormalig Ajax-toptalent Quincy aast op terugkeer naar Nederland: "Ben topfit"

04-07-2015 07:48
4

Quincy Owusu-Abeyie was jaren geleden één van de grote talenten van Ajax, waar hij wegens slecht gedrag moest wijken. Na omzwervingen via tal van competities hoopt Quincy terug te keren in de Eredivisie.

Momenteel is de 29-jarige aanvaller clubloos, nadat hij zijn contract bij Boavista liet ontbinden. Het is tien jaar na het WK onder-20 in Nederland. En juist op dat toernooi blonk Quincy uit. Maar bij Ajax brak hij niet door en moest hij weg. "Of ik een moeilijke jongen ben? Ik denk het niet. Ik heb altijd een goede verstandhouding gehad met mijn ploeggenoten en clubs. Oké, ik heb een eigen mening, en heb die ook nooit onder stoelen of banken gestoken, maar ik ben altijd respectvol geweest", zegt de speler tegenover het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Ik was zestien toen ik bij Arsenal kwam. Arsène Wenger gaf me meteen het gevoel dat ik erbij hoorde. Dat ik belangrijk was", vervolgt de hoofdpersoon, die speelde met spelers als Dennis Bergkamp en Thierry Henry. "Ik kon uren kijken naar Henry. Van hem heb ik zo veel geleerd. Hij legde me bijvoorbeeld uit wanneer ik moest versnellen, op welk moment je acties maakt en ook hoe in dienst van het elftal te spelen. Ik heb zo veel naar hem gekeken." Over Bergkamp: "Een groot voorbeeld. Altijd op tijd, voor wedstrijden en trainingen en hij verslapte geen moment. Gaf altijd honderd procent."

Na vijf duels in de hoofdmacht lonkte een overstap naar Spartak Moskou en dat was financieel zeer aantrekkelijk. "Maar het was niet het goede moment." Nadien leidt zijn carrière hem langs talloze clubs. En enkele maanden terug werd hij aan Feyenoord gelinkt. Hij sluit een terugkeer naar Nederland niet uit. "Het beste moet nog komen. Ik denk dat ik nog zeven jaar vooruit kan op topniveau. Ik ben 29, topfit, train elke dag voor mezelf, maar mis het veld, het spel en de jongens in de kleedkamer. Ik ben gegroeid, als mens en voetballer. En geloof me, ik kan nog steeds het verschil maken."