Vitesse draait 180 graden en zet Leerdam neer: Ook dat speelt mee
'Hij heeft diepgang'

Vitesse draait 180 graden en zet Leerdam neer: "Ook dat speelt mee"

04-07-2015 08:00

Kelvin Leerdam kwam vorig seizoen niet echt in het stuk voor bij Vitesse, dat nu 180 graden is gedraaid. De ex-Feyenoorder werd door Peter Bosz eerst gezien als middenvelder, maar mag nu gaan opdraven als rechtsback.

Op die positie speelde Kevin Diks vorig seizoen bijzonder verdienstelijk. Leerdam moet dan ook volop concurreren met de jongeling. In het verleden liet de multifunctionele speler al zien dat hij ook prima als rechtsback kan spelen. Nu Wallace terugkeert naar Chelsea heeft Vitesse in Diks nog één rechtsback. "Ook dat speelt mee. Kelvin heeft bewezen dat hij daar prima uit de voeten kan", zegt trainer Peter Bosz tegenover de Gelderlander.

Wedden

Meer odds

Het is opvallend, omdat Bosz daarmee 180 graden draait. Vorig seizoen vond hij zijn pupil meer middenvelder dan verdediger. "Kelvin heeft diepgang. Daarom zette ik hem op het middenveld. Maar hij miste veel kansen. We hebben toen het systeem omgezet en met Valeri Qazaishvili op zijn plaats lukte het wel. Dat is zijn pech geweest", stelt Bosz.