'Nobody' van Ajax krijgt nu speciale behandeling: Iedereen heeft veel respect
"Het is niet makkelijk"

'Nobody' van Ajax krijgt nu speciale behandeling: "Iedereen heeft veel respect"

04-07-2015 10:34
3

Anwar El Ghazi staat te boek als één van de grootste talenten van de Europese velden. De Ajacied zit nu middenin de Ramadan en kan daardoor alleen tussen 21:20 uur en 02:50 uur eten en drinken. En dat terwijl hij zich met Ajax volop in het zweet werkt tijdens het trainingskamp in Oostenrijk.

"Het is niet makkelijk. Maar het geloof staat voor mij boven alles. Het is zwaar, maar ik heb een goed lichaam, waardoor ik het aankan. Ik heb in de vakantie drie weken goed rust genomen, waarna ik samen met mijn persoonlijke begeleider Tony Pengel begonnen ben met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik moest een voorsprong hebben op de andere spelers, zodat ik goed de Ramadan in kon gaan", vertelt El Ghazi op de clubsite.

De aanvaller krijgt een speciale behandeling. "Iedereen rond het team heeft veel respect voor mij en dat doet mij heel veel goed. Ik hoef ook niet bij het avondeten te zijn. Ik ben Ajax en zeker ook de Ajax-kok heel dankbaar. Vanaf tien voor half tien maakt de kok van alles voor mij klaar", vertelt hij. "Ik moet nog twaalf dagen doorbijten. Dan is de Ramadan voorbij. Ik kijk wel uit naar de dag dat ik weer gewoon mag eten. Dan ga ik extra voor mijzelf trainen, zodat ik snel topfit ben."

Alles voor de doelen die El Ghazi heeft gesteld. "Ik wil hogere cijfers halen. Elke wedstrijd móet minimaal voldoende zijn", weet de speler. "Ik heb best een aantal baggerwedstrijden gespeeld. Die moeten eruit. Dit seizoen wil ik beslissend zijn met veel assists en veel goals. Daar word ik op afgerekend." En dat is niet zo gek. "Vorig jaar was ik een nobody, niemand kende mij. Ik was een jeugdspeler die vanuit de A1 bij het eerste kwam. Nu heb ik een jaar in het eerste gespeeld en hebben ze mij leren kennen. Het publiek gaat meer van mij verwachten en dat mag ook. Daar moet ik op anticiperen", besluit El Ghazi.