Turkse media: Huntelaar wil grootverdiener Sneijder overtreffen in Istanbul
Achterhoeker heeft hoge eisen

Turkse media: Huntelaar wil grootverdiener Sneijder overtreffen in Istanbul

04-07-2015 11:25
1

Klaas-Jan Huntelaar en zijn club Schalke 04 ontvingen nog geen aanbieding van Galatasaray of Fenerbahçe, maar in Turkije wordt alvast vooruitgelopen op de komst van de Oranje-international. Hij heeft hoge eisen.

Fenerbahçe zou vorige week zijn interesse in Huntelaar kenbaar hebben gemaakt, terwijl Galatasaray al langer op het vinkentouw zit. Beide topclubs zetten een Nederlander in om de 31-jarige Achterhoeker te overtuigen: Dirk Kuyt bij Fenerbahçe, Wesley Sneijder bij Galatasaray.

De Turkse sportkrant Fanatik schrijft dat Sneijder aan het langste eind heeft getrokken. De twee waren samen op vakantie op Ibiza en kunnen het goed met elkaar vinden, waardoor Huntelaar weinig tijd nodig zou hebben gehad om een keuze te maken.

De spits van Schalke, wiens contract nog twee jaar doorloopt, gaat echter niet voor een appel en een ei naar Turkije. Hij wil naar het schijnt een vierjarig contract, met een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro. Galatasaray wil vooralsnog niet verder gaan dan 3,5 miljoen, gelijkwaardig aan het salaris van Sneijder.