In het kort: Messi slaat prijs af, grootste interlandzege ooit, HSV verrast

In het kort: Messi slaat prijs af, grootste interlandzege ooit, HSV verrast

05-07-2015 22:06
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Messi bedankt voor prijs
Lionel Messi is niet uitgeroepen tot beste speler van de Copa America. De prijs ging naar de Argentijn, maar die had daar na de verloren finale tegen Chili geen trek in. Messi weigerde de kleedkamer te verlaten en zorgde op die manier voor grote vertraging. De organisatie van het Zuid-Amerikaanse eindtoernooi besloot vervolgens om de prijs maar helemaal niet uit te delen.

HSV bindt omstreden Bosniër
Hamburger SV heeft zondag een opvallende transfer afgerond. Emir Spahic versterkt per direct de gelederen van de Duitse club. Hij was transfervrij na zijn vertrek bij Bayer Leverkusen, waar hij werd weggestuurd nadat hij een steward een kopstoot had verkocht. De Duitse voetbalbond legde hem naar aanleiding daarvan een schorsing van drie maanden op. Die eindigt later deze maand, waardoor Spahic de start van de Bundesliga niet hoeft te missen. De Bosniër tekent voor één jaar.

Grootste interlandzege ooit
Het nationale team van Fiji heeft in de nacht van zaterdag op zondag de grootste overwinning ooit geboekt in het internationale voetbal. Het land was met maar liefst 38-0 te sterk voor Micronesië, een interland die werd gespeeld in het kader van de Pacific Games. Bij rust was de stand al 21-0. Antonio Tuivuna was de grote man met tien treffers. Het oude record stond op naam van Australië, dat Amerikaans-Samoa vernederde (31-0).