Feyenoord begint met zege en vindt het na tachtig minuten mooi geweest
Rotterdammers winnen met 3-0

04-07-2015 12:55

Feyenoord is zaterdagmiddag de voorbereiding op het nieuwe seizoen voortvarend begonnen. Op een bloedheet Varkenoord werd SC Feyenoord met 3-0 verslagen.

Alle doelpunten werden vóór rust gemaakt, door achtereenvolgens Bilal Basacikoglu, Annas Achahbar en Lex Immers. Naarmate de eerste oefenwedstrijd van het seizoen vorderde, kregen steeds meer spelers last van de extreme hitte.

In de tweede helft waren de spelers van beide clubs dan ook niet meer vooruit te branden. Vanwege de tropische hitte, ruim meer dan dertig graden, werd er in de tweede helft al na 35 minuten afgefloten door scheidsrechter Clay Ruperti. Dirk Kuyt deed evenals Colin Kazim-Richards (blessure) niet mee.

Het duel op Varkenoord was voorlopig de laatste oefenwedstrijd van Feyenoord op Nederlandse bodem. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst gaat maandag op trainingskamp in Oostenrijk, waar Ajax ook al bivakkeert.