Van den Berg oogst lof en roept weerstand op: Ik word raar aangekeken
"Het is wel topsport hè"

Van den Berg oogst lof en roept weerstand op: "Ik word raar aangekeken"

04-07-2015 13:45
1

Over Joey van den Berg lopen de meningen uiteen, maar werk- en strijdlust kan hem zeker niet ontzegd worden. De middenvelder van sc Heerenveen is daar trots op.

Van den Berg oogstte afgelopen seizoen veel lof, maar merkt dat zijn spel zo nu en dan ook weerstand oproept. "In Nederland wordt er tegen dat fanatisme nog wel eens raar aangekeken, maar het is wel topsport hè", zegt hij tegen FeanFan.

"Ik zal er tot het laatste fluitsignaal alles aan doen om die punten binnen te harken. En daar hoort ook bij dat je medespelers of tegenstanders verbaal op hun plek zet. In elk ander land is dat een geaccepteerde houding, omdat voetbal als werk wordt gezien. In de wedstrijd gaat het tempo omhoog en dan knal ik er nog wel eens wat uit. Je kunt niet altijd met iedereen rekening houden."

Van den Berg weet dat hij op 29-jarige leeftijd nog niet is uitgeleerd. "Ik ben één van de oudere spelers en dus moet ik voor mijzelf en voor de ploeg die negatieve gevoelens steeds beter onder controle krijgen. Ik heb nog wel mijn zwakke momenten, maar dat worden er steeds minder. Bovendien zijn er andere oudere spelers die mij op zo'n moment positief kunnen beïnvloeden. Helemaal uitbannen blijft lastig, maar het gaat steeds beter."