'Gio' blij na zege op amateurs: 'Zag dingen terug waarop we deze week trainden'
Feyenoord won met 0-3

'Gio' blij na zege op amateurs: 'Zag dingen terug waarop we deze week trainden'

04-07-2015 14:23

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is een tevreden man. Zijn ploeg was zaterdagmiddag met 0-3 te sterk voor Sportclub Feyenoord. Vooral de manier waarop er gespeeld werd zorgde voor blijdsschap.

"Ik zag duidelijk dingen terug waarop we deze week hebben getraind", zegt hij op de website. Vooral de treffer van Lex Immers, de derde voor Feyenoord, zorgde voor een glimlach bij Van Bronckhorst. Een uitstekende aanval over links belandde uiteindelijk in het vijandelijke netje. "Die aanvalsvorm met lopende mensen is afgelopen week diverse keren voorbij gekomen tijdens de training."

Bilal Basaçikoglu was verantwoordelijk voor de eerste treffer. "Hij startte op papier rechts voorin, maar die goal maakte hij vanaf links. Dat is tekenend voor de vrijheid die de aanvallers bij mij hebben om van positie te wisselen, mits alle posities in het veld bezet blijven."

Na de thee ging het tempo omlaag, mede dankzij het warme weer. "De omstandigheden voor de spelers erg zwaar. Ik ben daarom blij dat we de wedstrijd konden vervroegen naar elf uur ’s ochtends, terwijl we in goed overleg hebben besloten om de tweede helft korter te spelen."