Update: Klaassen aanvoerder Ajax, routinier neemt vice-aanvoerderschap over
"Spelen in een leidersrol gaat me steeds beter af"

Update: Klaassen aanvoerder Ajax, routinier neemt vice-aanvoerderschap over

04-07-2015 16:32
4

Frank de Boer, de trainer van Ajax, heeft de knoop doorgehakt en heeft de aanvoerdersband uitgedeeld. Davy Klaassen is definitief de nieuwe captain van Ajax. Dat maakten de Amsterdammers zojuist bekend via de officiële kanalen.

De pas 22-jarige middenvelder volgt daarmee Niklas Moisander op, die naar Sampdoria is vertrokken. Ook vice-aanvoerder Nicolai Boilesen heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste duel gespeeld voor de recordkampioen.

Eerder op zaterdag liet Klaassen al duidelijk doorschemeren dat hij de rol van aanvoerder wel ziet zitten. "Ik ben bij Ajax pas aangespoord bij de B'tjes. Daarvoor was ik nog verlegen. Tegenwoordig laat ik me meer gelden in het veld. Spelen in een leidersrol gaat me steeds beter af", zei hij tegen het Algemeen Dagblad.

Eerder deze week noemde De Boer al enkele potentiële namen. "Davy is een goede mogelijkheid", liet hij toen al blijken. "Hij is vorig jaar ook weleens aanvoerder geweest. Net als Joël Veltman. Maar ook Heitinga, Gudelj en Cillessen zouden het kunnen. Dan heb ik al vijf jongens uit wie ik kan kiezen. Uiteindelijk moet er een ranking komen van één tot vier", luidde zijn reactie toen op de clubsite.

Update:
De Boer heeft Johnny Heitinga, die terugkeerde in Amsterdam, benoemd tot vice-aanvoerder. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Hiermee neemt hij de rol over van Nicolai Boilesen.