FC Utrecht versterkt zich wederom met megatalent uit Frankrijk
"Kan van toegevoegde waarde zijn voor Utrecht"

FC Utrecht versterkt zich wederom met megatalent uit Frankrijk

04-07-2015 15:34
4

FC Utrecht heeft zich versterkt met Louis Nganioni. De twintigjarige linksback wordt voor één jaar gehuurd van de Franse topclub Olympique Lyon. In Frankrijk staat hij bekend als één van de grootste verdedigende talenten.

"In Lyon zien ze in Nganioni hun toekomstige linksback en zijn ze ervan overtuigd dat de Eredivisie in het algemeen en FC Utrecht in het bijzonder voor hem op dit moment de juiste stap is. Wij, op onze beurt, zijn na hem uitvoerig te hebben gescout overtuigd van het feit dat hij nu van toegevoegde waarde kan zijn voor FC Utrecht", zegt technisch manager en trainer Erik ten Hag op de clubsite.

Wedden

Meer odds

Het talent van Lyon was afgelopen zomer actief met de nationale jeugdploeg van Frankrijk actief op het toernooi van Toulon. Uiteindelijk gingen de Fransen er met de titel vandoor. In totaal heeft Nganioni al 39 jeugdinterlands achter zijn naam staan.

Een half jaar geleden maakte Sebastién Haller de overstap van Auxerre naar FC Utrecht. In een half seizoen wist de 21-jarige spits de harten van de FC Utrecht-supporters te veroveren door elf keer te scoren in zeventien duels.