'Spurs-voorzitter vliegt hoogstpersoonlijk naar Madrid om dubbelslag af te ronden'
Verdediger (26) zou ongeveer 15 miljoen kosten

'Spurs-voorzitter vliegt hoogstpersoonlijk naar Madrid om dubbelslag af te ronden'

04-07-2015 18:05

Tottenham Hotspur stelt alles in het werk om Toby Alderweireld vast te leggen. Diverse Britse media melden zaterdag dat Spurs-voorzitter Daniel Levy momenteel in Madrid verblijft om de transfer hoogstpersoonlijk af te ronden. 

De 26-jarige Alderweireld werd afgelopen seizoen door Atlético Madrid verhuurd aan Southampton. De international van België maakte dusdanig veel indruk dat Spurs hem nu graag naar Londen wil halen. 

Southampton zou volgens The Daily Mail de eerste optie tot koop op Alderweireld hebben. Voor een bedrag van ongeveer negen miljoen is de voormalig Ajacied over te nemen van Atlético. Er zit echter een addertje onder het gras. De Spanjaarden kunnen onder de koopoptie uitkomen door Southampton een 'boete' van twee miljoen euro te betalen. Vervolgens kan Alderweireld alsnog verkocht worden aan de hoogste bieder.

Dat lijkt dus Tottenham te worden. De ploeg van manager Mauricio Pochettino is bereid om vijftien miljoen euro neer te leggen voor de rechtspoot. Spurs heeft overigens nog een andere speler van Atlético in het vizier. Mario Suárez (28) moet het middenveld van de nummer vijf van de Premier League komen versterken. Ook over hem zal dit weekeinde onderhandeld worden door Levy.