Beslissing van De Boer maakt Ajax-middenvelder trots: Ik zei direct 'ja'
Heitinga is nieuwe vice-aanvoerder

Beslissing van De Boer maakt Ajax-middenvelder trots: "Ik zei direct 'ja'"

04-07-2015 19:23
3

Frank de Boer maakte zaterdag bekend dat Davy Klaassen de nieuwe aanvoerder is van Ajax. Daarmee volgt de jonge middenvelder de naar Sampdoria vertrokken Niklas Moisander op. 

"Davy is een echte leider. Hij staat voor wat Ajax is en speelt al van jongs af aan bij de club", reageert de Ajax-trainer op de website van zijn werkgever op de aanstelling. "Zowel binnen als buiten het veld presenteert hij zich als een aanvoerder. Hij is een waardige opvolger van Moisander."

De 22-jarige Klaassen zelf is vereerd met zijn nieuwe rol. "De trainer vroeg vrijdag of ik de band wilde dragen. Daar antwoordde ik direct ‘ja’ op. Ik zal de aanvoerdersband met trots dragen", aldus de Oranje-international. 

Aanwinst John Heitinga is benoemd tot vice-aanvoerder. Verdediger Joël Veltman is nummer drie in de pikorde, daarna volgt Nemanja Gudelj. Afgelopen seizoen was Nicolai Boilesen nog reserve-aanvoerder in de Arena, maar hij ontbreekt nu in het rijtje van De Boer. De Deense verdediger staat voor een vertrek uit Amsterdam.