AZ haalt scherpschutter in huis: 'Nee, ik heb geen last van een rouwmoment'
AZ won zaterdag met 7-2

AZ haalt scherpschutter in huis: 'Nee, ik heb geen last van een rouwmoment'

04-07-2015 21:24
2

Vincent Janssen kende zaterdag een uitstekend debuut in het shirt van AZ. De nieuwe spits, overgenomen van Almere City, tekende in het oefenduel met het Noord-Hollands Regioteam (7-2) voor drie treffers. 

"We hadden het de eerste helft lastig. In de tweede helft ging het balletje rollen en wisten we het tempo goed op te voeren", blikte de aanvaller terug op de website van AZ. "Daardoor kon de tegenstander het niet meer belopen. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt."

Janssen zat in de eerste helft op de bank en werd na de rust in het veld gebracht door trainer John van den Brom. Het viel op dat de voormalig Feyenoorder zowel met links als met rechts goed uit de voeten kan. "Ik ben inderdaad tweebenig. En ik weet dat ik van afstand kan scoren."

"Dus als het tussendoor een keer fout gaat met een bal die over het vangnet vliegt, zet ik het meteen van me af en schiet ik nog een keer. Nee, ik heb na een misser geen last van een rouwmoment."

Concrete doelen voor komend seizoen wil de twintiger niet prijsgeven. "Als ik al doelstellingen heb, hou ik ze voor mezelf. Ik ga me niet vastpinnen op een aantal goals. Eerst wil ik zoveel mogelijk spelen en me van mijn beste kant laten zien. Dat laatste heb ik vandaag denk ik wel gedaan."