'Nachtkaars' dreigt voor Van Rhijn: En dat geldt voor meer Ajax-spelers
Ook Bazoer niet verzekerd van basisplaats

'Nachtkaars' dreigt voor Van Rhijn: "En dat geldt voor meer Ajax-spelers"

04-07-2015 22:37
10

Ricardo van Rhijn voelt de hete adem van Kenny Tete in zijn nek. Voetbal International meldt zaterdag dat het er op lijkt dat Ajax-trainer Frank de Boer opvallend veel vertrouwen heeft in Tete (foto). 

"Kenny Tete speelt namelijk elke keer bij de 'hesjes', terwijl Van Rhijn bij de reserves zit. Dat was aan het eind van vorig seizoen natuurlijk ook al zo, maar het geeft wel aan dat De Boer vertrouwen heeft in Tete en dat Van Rhijn, ondanks zijn ervaring, vol aan de bak moet om zijn basisplaats te heroveren", aldus VI-verslaggever Freek Jansen. 

"Als Van Rhijn tweede keuze wordt op de rechtsbackpositie, dan kan het de bekende nachtkaars worden. En dat geldt voor meer spelers."

Riechedly Bazoer is geenszins verzekerd van een basisplaats op het middenveld, zo meldt het weekblad. "De concurrentiestrijd is groot op het middenveld. Dit moet een seizoen worden waar weer wat succes geboekt wordt". Tijdens het trainingskamp leek het erop dat De Boer vooralsnog de voorkeur geeft aan het middenveldtrio Davy Klaassen, Daley Sinkgraven en aanwinst Nemanja Gudelj.