Heerenveen bindt aanvaller van twaalf competitiegoals; back blijft ook

Heerenveen bindt aanvaller van twaalf competitiegoals; back blijft ook

04-07-2015 22:51

SC Heerenveen heeft de contracten van Luciano Slagveer en Doke Schmidt opengebroken. De Friese club maakt zaterdag bekend dat de twee spelers uit eigen jeugd respectievelijk twee en één jaar langer in het Abe Lenstra Stadion blijven. 

Beide spelers signeerden hun nieuwe verbintenis tijdens de jaarlijkse Open Dag van Heerenveen. De 23-jarige Schmidt debuteerde vier jaar geleden voor zijn werkgever en kwam afgelopen seizoen tot twintig duels namens het team van trainer Dwight Lodeweges. Hij ligt nu tot medio 2016 vast. 

Vleugelspits Slagveer (21) was in het seizoen 2014/2015 uitstekend op dreef. Hij maakte twaalf competitietreffers voor Heerenveen. In totaal heeft hij 73 duels namens de Friese formatie op zijn naam staan.  Hij heeft nu een verbintenis tot de zomer van 2017. 

Afgelopen week kondigde Slagveer in de media reeds aan dat hij een langer verblijf in Friesland wel zag zitten. "Ik wil heel graag een stabielere speler worden, wil strak van het begin tot het einde van de competitie goed presteren. Ik ben nog lang niet uitgeleerd bij Heerenveen", aldus de dribbelaar in de Leeuwarder Courant.