'Gio' houdt Kuyt rustig en spreekt over transferwindow: 'Verschuivingen voor einde'
"En dan weten we ook of er nog mensen zijn vertrokken"

'Gio' houdt Kuyt rustig en spreekt over transferwindow: 'Verschuivingen voor einde'

05-07-2015 07:46
1

Dirk Kuyt staat te popelen om in actie te komen voor Feyenoord, maar tegen Sportclub Feyenoord (0-3 winst) mocht hij nog niet spelen. Giovanni van Bronckhorst, oefenmeester van de Rotterdammers, geeft aan waarom hij pas volgende week debuteert en gaat in op enkele transfergeruchten.

"Dirk wilde natuurlijk wel", lacht Van Bronckhorst in gesprek met De Telegraaf. "Maar hij heeft in alle vroegte al getraind. Hij is er pas sinds donderdag bij, de anderen zijn al een week aan de slag. In Oostenrijk spelen we twee oefenwedstrijden tegen goede clubs. Daar zal hij ongetwijfeld zijn minuten gaan maken. Daar heeft hij dan weer een voorsprong op de andere internationals, die maandag pas instromen."

Mogelijk vertrekt één speler van dat tweetal, Jordy Clasie en Kenneth Vermeer, snel weer. Clasie staat in de belangstelling, maar concreet lijkt de interesse nog neit. Gio over de transferperikelen in algemene zin: "Je weet dat er voor het einde van de transferwindow nog verschuivingen gaan plaatshebben. Er zijn spelers die hun kans willen grijpen, daar is de voorbereiding voor. Als we hebben gezien hoe iedereen ervoor staat, kunnen we de balans opmaken. En dan weten we ook of er nog mensen zijn vertrokken."