Van Gaal haalt opgelucht adem: 'opvallende eis Van Persie valt weg door kapitaal'
Transfer van Van Persie lijkt aanstaande

Van Gaal haalt opgelucht adem: 'opvallende eis Van Persie valt weg door kapitaal'

05-07-2015 10:35
1

Robin van Persie staat op het punt om te vertrekken bij Manchester United. De aanvaller kwam vorig seizoen minder voor in de plannen van de club en manager Louis van Gaal. Nu lonkt een overstap naar het Turkse Fenerbahçe.

Fener doet er alles aan om Van Persie te strikken, zo kopt De Telegraaf. Daarvoor wil die club zelfs 'grenzen verleggen' en het clubrecord verbreken. In Turkije kan Van Persie een contract tekenen voor vier jaar met een salaris dat mogelijk op het niveau ligt van het bedrag dat de spits krijgt bij United. En met het oog op het EK 2016 in Frankrijk moet Van Persie aan spelen toekomen. Dat kan in Turkije.

Van Persie ligt nog tot medio 2016 onder contract bij United, waar hij de bestbetaalde speler is. Niet elke geïnteresseerde club, daarvan zijn er overigens heel veel, kan de aanvaller betalen. Fenerbahçe zou wel aan de eisen van Van Persie kunnen voldoen. Eerder verdienden Dirk Kuyt en Pierre van Hooijdonk al prima bij de club uit Istanbul.

Dit bericht over Van Persie staat haaks op de berichten uit de Engelse media, waarin wordt gesuggereerd dat de speler eist dat United het verschil in salaris ophoest. Volgens de hiervoor genoemde krant is er haast geen sprake van een verschil in salaris. United, dat aan de hand van Van Gaal wil verjongen en doorselecteren in de as, kan deze zomer nog een transfersom vangen voor Van Persie. Na aankomend seizoen is hij transfervrij.