Kuyt droomt van eerste prijs met Feyenoord: 'Niet te veel over de Coolsingel praten'
"Feyenoord is ook een club die nooit opgeeft"

Kuyt droomt van eerste prijs met Feyenoord: 'Niet te veel over de Coolsingel praten'

05-07-2015 13:42
6

Dirk Kuyt droomt van een volksfeest op de Rotterdamse Coolsingel. De routinier keerde deze zomer terug op het oude nest en hoopt komend jaar zijn eerste prijs als Feyenoorder te pakken.

"Feyenoord is ook een club die nooit opgeeft. Dat maakt deze club ook zo bijzonder. De club is al bijna twintig jaar geen kampioen geworden, maar toch zit het stadion ieder jaar vol", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "De mensen geven nooit op en ik hoop dat het snel een keer beloond gaat worden. Dat is ook één van mijn kernpunten. Het minste wat je kunt doen is altijd honderd procent inzet geven en strijden voor wat je waard bent. Dat heb ik mijn hele carrière gedaan en dat zal ik hopelijk nog een aantal jaren doen."

Een feest op de Coolsingel klinkt hem als muziek in de oren. "Dat zou mooi zijn, maar het is te vroeg om op dat soort dingen vooruit te lopen. Wat dat betreft kun je de slogan 'geen woorden, maar daden' goed gebruiken. We moeten er niet te veel over praten en lekker gaan voetballen. Met zo'n fantastisch publiek geeft dat een extra boost. We moeten altijd voor het hoogste gaan en alleen het hoogste is voor Feyenoord goed genoeg. Het is de vraag of het realistisch is, maar we gaan er alles aan doen."