De Boer gecharmeerd: 'Een interessante speler, maar hij kost minimaal zes miljoen'
De Boer stelt prioriteiten

De Boer gecharmeerd: 'Een interessante speler, maar hij kost minimaal zes miljoen'

05-07-2015 13:57
27

Frank de Boer moet er niet aan denken om afscheid te moeten nemen van Jasper Cillessen. Een nieuwe doelman is dan een pré, al ligt de prioriteit momenteel op het binnenhalen van een nieuwe spits.

Onder meer Manchester United en Tottenham Hotspur zouden de Nijmegenaar in willen lijven. "Jasper willen we juist niet kwijt. Hij is zó belangrijk voor ons. Zijn vertrek zou een kleine ramp zijn", aldus De Boer tegenover Het Parool.

Met het vertrek van Kolbeinn Sigthorsson naar Nantes en Richairo Zivkovic naar Willem II is Ajax op jacht naar een nieuwe aanvalsleider. "Dat heeft prioriteit. We kunnen niet met Arek Milik als enige spits het seizoen in."

Ook een nieuwe flankspeler zou een welkome versterking zijn. "Een speler die vanuit stilstand een actie kan maken, die aanvallend iets kan forceren. Zoals Memphis Depay vorig seizoen bij PSV."

Pione Sisto van FC Midtylland wordt al een poosje in verband gebracht met de recordkampioen. "Een heel interessante speler, maar ik geloof dat hij tussen de zes en acht miljoen euro moet kosten. Dat is een dot geld. Dan zullen we eerst spelers moeten verkopen."