Argentijnen kapot na opnieuw mislopen van titel: 'Wil plezier beleven in dit shirt'
"Niet te beschrijven"

Argentijnen kapot na opnieuw mislopen van titel: 'Wil plezier beleven in dit shirt'

05-07-2015 15:31
8

Met FC Barcelona verovert hij de ene na de andere prijs, maar met Argentinië grijpt hij naast de ene na de andere titel. Vorig jaar moest Javier Mascherano lijdzaam toezien hoe Duitsland er met de WK-titel vandoor ging. Zaterdagavond was Chili in de finale van de Copa America na strafschoppen te sterk. En het was niet de eerste keer dat de Argentijnen in de finale van de Copa America verloren.

In 2004 en 2007 moesten de Argentijnen ook al in de finale het hoofd buigen. "Dit is niet te beschrijven", aldus de routinier. "Dit kan niet. Maar hopelijk kunnen we in de toekomst wel prijzen pakken met Argentinië", zegt hij op de website van de Copa America.

Na negentig minuten stond er een 0-0 eindstand op het bord. Ook in de verlenging wisten beide landen niet te scoren en dus waren er strafschoppen nodig. Uiteindelijk was Chili de Argentijnen de baas. "Ik wil plezier beleven in dit shirt, net als iedereen, maar ik moet lijden", aldus een aangeslagen Mascherano. "Dit is een marteling en doet heel veel pijn. Dit is een grote teleurstelling, zeker omdat we heel goede dingen doen."