FC Utrecht is overtuigd en legt 'zeer talentvol' Twente-product vast
22-jarige doelman naar Utrecht

FC Utrecht is overtuigd en legt 'zeer talentvol' Twente-product vast

05-07-2015 16:08

Filip Bednarek heeft definitief een contract in de wacht gesleept bij FC Utrecht. Dat maakt de club uit de Domstad zondagmiddag bekend.

Bednarek tekent in Utrecht een contract voor één seizoen, met een optie voor een extra jaar. De 22-jarige doelman, jeugdinternational van Polen, sloot twee weken geleden als stagiair aan en maakte een sterke indruk, wat uiteindelijk resulteerde in een verbintenis. Hij was transfervrij na zijn vertrek bij FC Twente.

"We zijn er blij mee dat we Filip definitief aan onze selectie kunnen toevoegen", reageert Erik ten Hag, trainer en technisch manager van Utrecht, op de clubsite. "Filip heeft tijdens zijn proefperiode bevestigd dat hij zeer talentvol is en als type een prima aanvulling op onze selectie is. Het is voor hem en voor ons een uitdaging door te groeien naar een stabiele Eredivisie-keeper."

Bednarek wordt bij zijn nieuwe club de tweede doelman, achter Robbin Ruiter. De 28-jarige doelman staat overigens in de concrete belangstelling van AEK Athene. Menno Heus, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, completeert de keeperskern bij Utrecht.