'Pechvogel' ruikt kansen na 'flopjaar' en vertrek concurrenten: 'Keihard knokken'
"Goed voor zelfvertrouwen"

'Pechvogel' ruikt kansen na 'flopjaar' en vertrek concurrenten: 'Keihard knokken'

05-07-2015 18:41
1

Giovanni Korte degradeerde vorig seizoen met FC Dordrecht, maar de aanvaller krijgt de kans om zich bij ADO Den Haag te bewijzen. Zaterdagmiddag was hij in het met 1-12 gewonnen duel met Laakkwartier goed voor vijf treffers.

Vorig seizoen kwam de 21-jarige aanvaller flitsend uit de startblokken, totdat een knieblessure hem parten speelde. Een lange absentie was het gevolg, waardoor hij slechts zeventien keer in actie kwam. Daarin was hij goed voor drie doelpunten voor FC Dordrecht.

In Den Haag gaat hij voor een nieuwe kans. "Het ging goed. Laakkwartier is weliswaar geen tegenstander waaraan we ons konden meten, maar ik kan niet ontkennen dat het een lekker begin is. Het was alweer een jaar geleden dat ik het ADO Den Haag-shirt droeg. Vorig jaar deed ik ook mee in de voorbereiding", zegt hij tegen Omroep West. "Voor je zelfvertrouwen zijn dit soort duels prima."

Eerder deze week nam ADO Den Haag afscheid van drie spelers: Wilfried Kanon (Lille), Mike van Duinen (Fortuna Düsseldorf) en Michiel Kramer (Baniyas). "Het is natuurlijk jammer dat ze weg zijn. Wat mijn doel is voor aankomend seizoen? Zoveel mogelijk spelen en belangrijk zijn voor het team. Daar ga ik keihard voor knokken."