NEC geklopt door degradant: Fanatieke achterban, goede spelers, prachtig stadion
"Het is mijn droom om weer naar de Eredivisie te promoveren"

NEC geklopt door degradant: "Fanatieke achterban, goede spelers, prachtig stadion"

05-07-2015 23:32
1

Go Ahead Eagles heeft de jacht op Norichio Nieveld in zijn voordeel beslist. De verdediger komt transfervrij over van FC Eindhoven en tekent voor twee jaar.

Nieveld (26) kon ook naar NEC, maar koos anders. Hij speelt de komende seizoenen in de Adelaarshorst. "Het is mijn droom om weer naar de Eredivisie te promoveren, net als in 2010 met Excelsior. Ik zie bij Go Ahead Eagles genoeg potentie om dat te bereiken", reageert Nieveld op de clubsite.

"Fanatieke achterban, goede spelers en staf en een prachtig stadion. Ik ben er laatst even geweest om te kijken. Prachtig om die uitbreiding te zien. Als dat stadion straks gevuld is met onze fans, zal de tegenpartij zeker onder de indruk zijn. Ik kan niet wachten dan op het veld te staan."

Nieveld genoot zijn opleiding en debuteerde bij Feyenoord, maar brak nooit door. Na verhuurperiodes bij Excelsior en PEC Zwolle belandde hij twee jaar geleden in Eindhoven, om nu naar Go Ahead te verkassen. "Ik ga uit van het collectief, ben zelf ook wel leidinggevend. Verder ben ik sterk aan de bal en heb ik een goed inzicht. Ik kan wedstrijdsituaties lezen."

"Op alle vlakken een transfer om heel erg blij mee te zijn", aldus commissaris Adrie Steenbergen. "We hebben hem regelmatig bekeken, en ook op andere manieren informatie ingewonnen. Zijn statistieken zijn bovendien indrukwekkend; zoveel wedstrijden in het betaald voetbal. Er waren ook meerdere kapers op de kust, zowel uit Eerste- als Eredivisie."