Ongelooflijke taferelen in WK-finale tussen Japan en Verenigde Staten
Sensationele start in Canada

06-07-2015 02:15
4

De Verenigde Staten schreef in de nacht van zondag op maandag historie in Canada. In de WK-finale kreeg Japan alle hoeken van het veld te zien. De einduitslag was 5-2 in het voordeel van de VS, dat daarmee wereldkampioen werd.

De Amerikaanse dames schoten uit de startblokken en hadden de bal er na drie minuten al in liggen. Carli Lloyd brak de ban en tekende twee minuten later ook voor de tweede treffer. Japan kon vervolgens negen minuten op adem komen, totdat de VS opnieuw snoeihard toesloeg.

Lauren Holiday nam de bal na veertien minuten op de slof, waarna het wéér tijd was voor Lloyd. De aanvalster, in alle duels in de knock-outfase goed voor minimaal één doelpunt, baarde opzien door haar hattrick te completeren met een schot vanaf de middenlijn (zie beeld hieronder). Yuki Ogimi deed na een half uur spelen nog wel wat terug namens Japan: 4-1.

De Verenigde Staten deed het na rust rustig aan en scoorde nog eenmaal via Tobin Heath (de 5-2). Vlak daarvoor zorgde Julie Johnston met een eigen goal voor de 4-2. In de vorige editie van het WK (2011) was Japan, dat Nederland uitschakelde in de achtste finale, nog te sterk na penalty's. Na 1991 en 1999 is dit de derde wereldtitel voor de VS, een record.