Update: 'Feyenoord moet twee miljoen aftikken voor ploeggenoot Guidetti'
Zweed die EK onder-21 wint is in beeld

Update: 'Feyenoord moet twee miljoen aftikken voor ploeggenoot Guidetti'

06-07-2015 08:35
2

Feyenoord heeft een Zweedse speler op het oog. Het gaat niet om John Guidetti, maar om diens ploeggenoot bij Europees kampioen Zweden onder-21, Simon Gustafsson. Hij komt momenteel nog uit voor BK Häcken uit zijn vaderland.

De twintigjarige aanvallende middenvelder praat volgens De Telegraaf met de Rotterdammers over een transfer. Feyenoord ziet Gustafsson als 'serieuze versterking voor de aanval', maar moet waken. Inmiddels zijn er meer kapers op de kust.

Carl Fhager, de adviseur van Gustafson, schermt met interesse van andere buitenlandse clubs en meent dat 'er meer opties zijn voor Simon'. Toch lijkt Feyenoord een prima kans te maken bij de Zweed, die een overstap naar Nederland wel ziet zitten.

"Ik weet wat ik wil, maar ik wil dat nog niet officieel bekend maken want dat geeft een hoop onnodige herrie", geeft Gustafsson aan. Bij Häcken speelt hij samen met zijn tweelingbroer Samuel, die vorig seizoen in competitieverband één wedstrijd meer speelde en ook één keer meer scoorde (veertien om dertien en drie om twee).

Update 8:35 uur
Volgens het Zweedse Aftonbladet moet Feyenoord twintig miljoen Zweedse kronen (2,13 miljoen euro) neertellen om Gustafsson los te weken bij Häcken. "Het niveau van de Nederlandse competitie is goed, het is niet de grootste competitie, maar het zou een goede stap zijn", zegt de speler zelf. Op de namen van geïnteresseerde clubs gaat  zowel de voetballer als zijn zaakwaarnemer niet in.