Update: NEC zet streep door Locadia, PSV houdt touwtjes in handen
"Hij is wel realistisch"

Update: NEC zet streep door Locadia, PSV houdt touwtjes in handen

06-07-2015 11:48
30

Het is onrustig rondom Jürgen Locadia. De spits van PSV zit niet te wachten op nog een seizoen als tweede spits achter Luuk de Jong en wil graag weg. De kampioen van Nederland wil niet meewerken aan een transfer en ziet in Locadia de toekomstige eerste spits.

PSV ziet in De Jong de eerste man, die mogelijk na het seizoen vertrekt. Locadia kan dan instromen en de nieuwe eerste spits worden. "Hij is wel realistisch en weet waar hij nu qua niveau staat", reageerde Phillip Cocu in het Eindhovens Dagblad op de kwestie.

Roda JC, NEC Nijmegen, sc Heerenveen en PEC Zwolle liggen inmiddels op de loer om Locadia op huurbasis te strikken. "Hij heeft vorig jaar een contract ondertekend. Die verbintenis loopt nog tot midden 2019 dus de club heeft de regie. Wij hebben ontzettend veel vertrouwen in hem en denken dat Jürgen door bij ons te blijven ook kan groeien naar het niveau dat bij een basisspeler van PSV 1 hoort."

De Telegraaf kopt zelfs dat PSV en Locadia op ramkoers liggen, omdat Locadia zo nodig wil vertrekken. "We kunnen 150 scenario’s neerleggen, maar Jürgen staat gewoon onder contract bij PSV. En ik vind dat je als club de touwtjes in handen hebt", sluit Cocu de hele discussie af.

Update:
In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen is NEC Nijmegen niet geïnteresseerd in een samenwerking met Locadia. Dat meldt Lex Lammers, sportjournalist van De Gelderlander op Twitter. Diverse bronnen binnen de club hebben dit bevestigd.