Rodgers voegt Nederlandse 'Pep' toe aan technische staf Liverpool
Oefenmeester aangesteld op Anfield Road

Rodgers voegt Nederlandse 'Pep' toe aan technische staf Liverpool

06-07-2015 10:56

De Nederlander Pepijn Lijnders maakt vanaf maandag officieel deel uit van de technische staf van Liverpool. Dat hebben de Anfieldbewoners bekendgemaakt in een persbericht.

De 32-jarige Lijnders was al in de jeugdopleiding van Liverpool werkzaam. Daar verrichte hij verdienstelijk werk, hetgeen hem promotie heeft opgeleverd. Behalve Lijnders wordt ook Sean O'Driscoll toegevoegd aan de technische staf van hoofdtrainer Brendan Rodgers.

Lijnders was eerder werkzaam bij PSV en FC Porto. Vorig jaar ging hij bij Liverpool aan de slag. Hoewel hij nu is toegevoegd aan de staf van het eerste elftal, blijft hij ook actief in de jeugdopleiding. "Dit is een fantastische mogelijkheid voor Pep. Ik weet dat hij deze kans met beide handen zal aangrijpen", aldus Rodgers op de clubsite.

"Hij heeft geëxcelleerd in de opleiding. Ik denk dat dit het perfecte moment is om de stap omhoog te maken. Hij kan zijn talenten nu ook gaan benutten bij de A-selectie. Pep heeft enthousiasme en professionaliteit. Dat heeft een positief effect op de groep, denk ik", aldus Rodgers.

Lijnders zelf is blij dat hij de kans heeft gekregen van Liverpool. "Ik ben trots en vereerd dat ik zo nauw mag samenwerken met Rodgers en zijn staf. Ik kon me geen aanvallender ingestelde trainer wensen."