Lazio schudt handen met Nederlandse verdediger: contract voor één seizoen
Italianen binden niet in

Lazio schudt handen met Nederlandse verdediger: contract voor één seizoen

06-07-2015 11:07
2

Edson Braafheid blijft in ieder geval nog één seizoen bij SS Lazio spelen. De verdediger verlengt zijn verbintenis met een extra jaar en staat daardoor tot de zomer van 2016 onder contract.

Lazio maakte maandag bekend dat er een akkoord is bereikt met Braafheid, die vorige zomer in Olimpico tekende. Dat deed hij toen eveneens voor één seizoen, waardoor hij vanaf 30 juni transfervrij was. Club en speler waren echter al weken in gesprek over een nieuw contract.

De inzet van Braafheid tijdens die gesprekken was een tweejarige verbintenis. Dat heeft de 32-jarige Nederlander niet voor elkaar weten te boksen. Hij is uiteindelijk akkoord gegaan met een contract voor twaalf maanden. Lazio maakte verder geen details bekend. Het persbericht telde exact één zin: 'Lazio maakt bekend dat de voetballer Edson Braafheid zijn contract met één seizoen heeft verlengd.'

Bij de nummer drie van de Serie A kwam Braafheid vorig seizoen tot zestien competitieoptredens, waarvan twaalf in de basis. Behalve Braafheid staan ook Stefan de Vrij en Wesley Hoedt onder contract bij de Romeinen.