In het kort: Ajax-talent naar Engeland, Bentaleb verlengt, Juve bindt succestrainer

In het kort: Ajax-talent naar Engeland, Bentaleb verlengt, Juve bindt succestrainer

06-07-2015 23:05
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Voormalig Ajacied op proef in Newcastle
Dani Koks, afgelopen seizoen actief bij de B1 van Ajax, is op proef bij Newcastle United. Op Twitter circuleert een foto waarop de zeventienjarige speler poseert met een groot logo van The Magpies. Na zijn vertrek uit Amsterdam was Koks enige tijd op proef bij Willem II. Nu gaat hij het dus proberen in Engeland. 

Tottenham bindt middenvelder
Tottenham Hotspur haalt opgelucht adem. De Londense formatie heeft een akkoord bereikt met Nabil Bentaleb over een nieuw, vijfjarig contract. De Algerijnse linkspoot, afgelopen seizoen een vaste waarde onder manager Mauricio Pochettino, ligt nu tot medio 2020 vast op White Hart Lane. Spurs was bang dat het Bentaleb (20) zou kwijtraken aan een Europese topclub.

Succestrainer en middenvelder blijven in Turijn
Andrea Pirlo vertrok maandag officieel bij Juventus, maar trainer Massimo Allegri en middenvelder Claudio Marchisio blijven. De oefenmeester heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2017. Afgelopen jaar werd de oefenmeester aangesteld en in zijn debuutseizoen won hij zowel de landstitel als de Italiaanse beker. Bovendien bereikte Allegri de Champions League-finale met De Oude Dame. Marchisio (29) tekende bij tot 2020. 

Overtoom op proef bij Excelsior
Tom Overtoom krijgt van Excelsior de kans om een contract in de wacht te slepen. De voormalige Ajacied speelde de laatste twee seizoenen voor FC Volendam, maar is inmiddels transfervrij. De bedoeling is dat Overtoom zaterdag meespeelt in de oefenwedstrijd van Excelsior tegen FC Oss. Ook aanvaller Nigel Hasselbaink en de doelmannen Mike Havekotte en Theo Timmermans zijn momenteel op proef.

VVV haalt Resida
Leandro Resida speelt de komende twee jaar in het shirt van VVV-Venlo. De rappe buitenspeler was de laatste dagen op proef bij de Limburgse club en maakte een goede indruk op trainer Maurice Steijn. "Ik zal er alles aan doen om VVV-Venlo te laten zien dat ik dat vertrouwen waard ben. Voor mij mag het seizoen beginnen, ik heb er zin in én ben er klaar voor."

Feyenoord met 27 man naar Oostenrijk

In navolging van Ajax is ook Feyenoord is afgereisd naar Oostenrijk. Alleen Stef Gronsveld en Rodny Lopes blijven achter in De Kuip. Gronsveld kwam niet zonder kleerscheuren uit de strijd in het oefenduel met Sportclub Feyenoord. Hij is even zoet met een hamstringblessure. Lopes Cabral staat al langer aan de kant met een knieblessure. Jordy Clasie, Kenneth Vermeer en Karim El Ahmadi hebben zich maandag voor het eerst gemeld. In Oostenrijk staan er twee oefenduels op de planning: SV Kematen en Fortuna Düsseldorf, de nieuwe club van Mike van Duinen.

PSV oefent tegen nieuwe club Bakkali
Eind juli staat er voor het keurkorps van trainer Phillip Cocu een oefenduel met Valencia op het programma. Opvallend is het feit dat het de nieuwe club van 'rebel' Zakaria Bakkali is. Als alles meezit tekent hij maandag nog zijn contract bij Valencia. De oefenwedstrijd wordt op 25 juli afgewerkt. Tijdstip en locatie zijn nog niet bekend.

GAE-opponent verovert titel
Ferencváros kende een goede generale repetitie in aanloop naar de return tegen Go Ahead Eagles. De Hongaren hebben zondagavond beslag gelegd op de Hongaarse Supercup. De tegenstander van Go Ahead Eagles in de voorronde van de Europa League was met 3-0 te sterk voor Videoton. Het heenduel tussen de Eagles en de Hongaarse recordkampioen eindigde in een 1-1 gelijkspel in Emmen. De return wordt in Boedapest afgewerkt, achter gesloten deuren.

Lazio-'veteraan' vindt nieuwe club
Joseph Minala wordt tijdelijk gestald bij Latina Calcio. Dat meldt Lazio op haar digitale thuis. Vorig jaar raakte de Kameroener in opspraak, omdat hij er veel ouder uitziet dan zijn leeftijd doet denken. Op de eerste foto's die destijds opdoken bij aankomst in Rome leek hij een ervaren rot, maar in werkelijkheid is hij pas achttien jaar.